ßßß
2. Pieprz Kolorowy:Pieprz kolorowy to wyjątkowa kompozycja pieprzu czarnego, białego, zielonego i różowego, w której wyczuwalne są poszczególne nuty smakowe charakterystyczne dla danego rodzaju pieprzuW odróżnieniu od czarnego, pieprz biały jest łagodniejszy w smaku i ma zdecydowanie bardziej intensywny zapachPieprz zielony ma wyraźnie ziołowy posmak i odświeżający aromat, różowy natomiast charakteryzuje się słodkawym smakiem z lekko pieprzową nutąPoza intensywnym bukietem smakowym pieprz kolorowy nadaje potrawom atrakcyjny wygląd
3. Przyprawa do Kawy i Deserów:Orientalny cynamon, orzeźwiająca wanilia, cytrusowy kardamon i korzenne goździki to aromatyczny skład przyprawy do kawy i deserów KamisSłodko-korzenny aromat świeżo zmielonych przypraw dopełni smak ulubionej kawy czy słodkiego deseru i zagwarantuje wyjątkową przyjemność
4. Przyprawa do Dań Słodkich:Przyprawa na bazie kardamonu, skórki cytrynowej, cynamonu, goździków i miętyO bardzo oryginalnym cytrusowym smaku z lekką korzenną nutąMieszanka o szerokim zastosowaniu kulinarnymMożna nią przyprawić zarówno desery, sałatki owocowe, pierogi, ciasto naleśnikowe, jak również dodawać do pieczenia ciasta czy bezpośrednio do słodkich nadzień i mas
5. Ognista Mieszanka Przypraw:Przyprawa na bazie chili, pieprzu czarnego, czosnku, kolendry i gorczycyDla miłośników pikantnej kuchniWyjątkowa mieszanka przypraw o bardzo szerokim zastosowaniu kulinarnymPolecana do wszelkiego rodzaju dań - nadaje potrawom wyrazisty, ciekawy smak i intensywny aromat
6. Przyprawa do Sałatek:Wyjątkowa kompozycja płatków papryki i czosnku z dodatkiem bazylii, aromatycznej pietruszki oraz różowego i czarnego pieprzu, przygotowana specjalnie do wszelkiego rodzaju sałatek i innych potraw ze świeżych warzywKolorowe świeżo zmielone zioła i przyprawy nadają doskonały smak i aromat każdej sałatce oraz podkreślają jej apetyczny wygląd
7. Sól Morska:Sól morska to doskonała alternatywa dla soli kuchennej i warzonejLepiej smakuje, a jej gruboziarnista struktura nadaje również ciekawy i apetyczny wygląd potrawomSól morska uważana jest za zdrowszą niż pozostałe rodzaje soli, gdyż jest pozyskiwana naturalną drogą poprzez odparowanie wody morskiej na słońcuZawiera również mniej, niż sól kuchenna, chlorku sodu, który spożywany w nadmiarze szkodliwie wpływa na zdrowieSól morska jest bogata w naturalne pierwiastki, tj.: sód, chlor, wapń, potas, fosfor, magnez, mangan, cynk, żelazo, selen, miedź, siarka, krzem, jod
8. Sól Morska z Pieprzem:To pierwszy produkt na rynku oferujący mieszankę soli i pieprzu w jednym!Sól i pieprz to dwie najczęściej używane przyprawy, dlatego ta niezwykła mieszanka ma bardzo szerokie zastosowanie kulinarneIdealna do wszelkiego rodzaju potraw mięsnych i warzywnych; do pieczenia, gotowania i duszenia, a także doprawiania wszelkiego rodzaju sałatek, warzyw i innych gotowych do spożycia potrawBardzo wygodna w użyciu
9. Sól Morska Ziołowa:Aromatyczna mieszanka soli morskiej, ziół i przypraw, takich jak: gorczyca biała i czarna, cebula suszona, papryka czerwona, pieprz czarny, cząber, bazyliaKompozycja wyśmienicie podkreśla smak sosów, sałatek, surówek oraz dań z warzyw, mięs, ryb i grzybów
10. Sól Morska Prowansalska:Oryginalna mieszanka soli morskiej z dodatkiem bazylii, rozmarynu, szałwii, majeranku, mięty oraz z aromatycznymi płatkami kwiatów lawendy i nagietkaNadaje potrawom niepowtarzalny smak i atrakcyjny wyglądIdealnie pasuje do sosów, sałatek, surówek oraz dań z warzyw, mięs, ryb i grzybówNawet sałatka z pomidorów, tak często goszcząca na polskich stołach, doprawiona Solą morską prowansalską zyskuje nowy wymiar smaku
Zapraszam was również na stronę Kamis gdzie znajdziecie pełny asortyment Nowych Produktów z Lini Specialite Kamis .http://www.kamis.pl/specialite/?section=produkty