ßßß
babeczki:-Mąkę przesiać do miski, wymieszać z cukrem i szczyptą soli.-Dodać zimne masło pokrojone na małe kawałki i połączyć składniki.-Wbić żółtko, wlać wodę i zagnieść gładkie ciasto.-Owinąć w folię i wstawić do lodówki na ok.30 minut.-Ciasto rozwałkować na grubość ok.3 mm i wylepić foremki.-Nałożyć na wierzch krążki papieru do pieczenia lub folię aluminiowa i wypełnić np. fasolką.-Piekarnik nagrzać do temperatury 180st.C.-Tarteletki piec ok.10 minut, usunąć folię z fasolką.-Każda babeczkę wypełnić dżemem i podpiec jeszcze ok.5-6 minut.dżem:-Figi opłukać, obciąć ogonki i pokroić na ósemki.-Wrzucić do rondelka, dodać wodę /na dno /, sok wyciśnięty z cytryny.-Mieszając gotować na małym ogniu do zgęstnienia.-Dodać kieliszek trunku i wymieszać.wykończenie:-Serek i miód dokładnie wymieszać i nałożyć ozdobnie na środek wystudzonych babeczek.-Udekorować plasterkami fig, polać odrobiną miodu i posypać cynamonem.