Zdaję sobie sprawę z tego, że to kolejna bomba kaloryczna, ale jakoś przeżyję ;) Dla niektórych to danie na kolację, u mnie zdecydowanie na obiad. I to bardzo syty obiad. Mama wczoraj wymyśliła żeby zrobić naleśniki z jakiś słonym nadzieniem z mięsem i podpiec w piekarniku. Te znalazłam kiedyś na Forum Smaczny.pl i czekałam na okazję żeby ich spróbować. Pospieszali mnie i zapomniałam o dodaniu majonezu, śmietany i ketchupu do farszu... Dlatego jedliśmy np z sosem czosnkowym.naleśniki:- 8 łyżek mąki pszennej- 2,5 szkl mleka- 1 jajo- sól- bazylia- oregano- kurkuma- olej do smażeniafarsz:- 1 pomidor- 1/2 kapusty pekińskiej- podwójna pierś z kurczaka- sos sojowy- przyprawa "Gyros"- pieprz- ser żółty starty na dużych oczkachRozrobić ciasto na naleśniki i odstawić na 0,5h. W tym czasie oczyścić i pokroić w kostkę kurczaka. Zalać sosem sojowym i zasypać przyprawą gyros. Odstawić na 20 minut. Pokroić pomidora i kapustę. Usmażyć naleśniki, oddzielnie usmażyć mięso. Wymieszać je z 3/4 sera, pomidorem i kapustą. Kłaść nadzienie na środku naleśnika i składać w kopertę. Układać w formie i posypać resztą sera. Piec w 180°C aż ser się rozpuści.Podawać z sosem, np. czosnkowym.