Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Bezy różoweFaszerowane
pieczarki indykiem »Ciasto takie jak zawsze tylko inna dekoracja.Makowiec w różowe gwiazdki - SKŁADNIKI:kruchy spód:500 gram
mąki1 kostka
margaryny6
żółtek8 łyżek
cukru pudru3 łyżeczki
cukru z prawdziwą
wanilią Kamis1 łyżeczka
proszku do pieczeniamasa makowa:Składniki250 g
maku suchegowrzątek do zalaniaok. 250 – 300 g
bakalii (
rodzynki,
suszone śliwki,
morele,
orzechy włoskie,
migdały,
nerkowce)pół szklanki
miodu1 łyżka
cukru z
wanilią2
białkaMakowiec w różowe gwiazdki - PRZYGOTOWANIE:1 .
Mąkę wymieszać z
cukrem pudrem i
cukrem waniliowym , i
proszkiem do pieczenia. Następnie dodać schłodzone
masło i starannie posiekać nożem . Dodać
żółtka i zagnieść szybko gładkie ciasto. Wstawić na 1/2 godziny do lodówki. Około 1/4 ciasta odłożyć. Zrobię z tego kawałeczka ciasta gwiazdki na makowiec . 2. Zalać suchy
mak gorącą
wodą i odstawiam na noc. Siekam
orzechy i
suszone owoce.
Mak mielę 3
razy, dodaję
orzechy,
suszone owoce,
rodzynki namaczam i odcedzone dodaję do
maku. Dodaję też
miód,
cukier waniliowy i mieszam. Dodaje dwa ubite
białka i mieszam wykładam na ciasto kruche a na to gwiazdki z ciasta kruchego Blaszka ma wymiar .40x26 cm Piekłam 1 godzinę w 180 stopniach 3. z
cukru pudru i
białka zrobiłam
lukier dodałam
różowy barwnik spożywczy 4 krople .


poniedziałek, 11 lutego 2013, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .O mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter