Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Muffiny
cytrynowe z
majonezemŻeberka w miodzie »Na dzisiaj przygotowałam coś na szybko i smacznego
Cannelloni. Dzięki uprzejmości IndexFood.pl mogłam potrawę przygotować Z
makaronem Cannelloni Arrighi
Cannelloni – włoski
makaron wyglądem przypominający rurki o średnicy około 3 cm. Najczęściej nadziewany jest
mięsem mielonym,
sosem pomidorowym oraz beszamelowym, a całość posypywana jest
startym serem .Danie dla 4 osób
Cannelloni Arrighi 1 opakowanie
mięso wieprzowe (
karkówka zmielona 500 gram )
jajopieprz biały do smaku
sól prowansalska do smaku2 łyżki
bułki tartejSos beszamelowy:
margaryna 50 gram
maka 50 gram
mleko 1,5 % 500 ml
sól prowansalska 1 szczyptagałka muszkatowa 1 szczyptaPasta pomidorowa :4
pomidory zmiksowane bez skórki
papryka czerwona mielona 1 łyżeczka
przecier pomidorowy 4 łyżki
czosnek 4 ząbki sprasowany
parmezan starty 150 gram po upieczeniuNaczynie żaroodporne smarujemy
margaryną.Mielimy
karkówkę dodajemy
sól ,
pieprz,
jajo i 2 łyżki
bułki tartejCałość mieszamy i nadziewamy
makaron.W szklanym naczyniu układamy piętrowo rurki z
mięsem.Przygotowujemy sos:Do garnuszka wkładamy
pomidory zblebderowane dodajemy
sól pieprz i gotujemy .Dodajemy
przecier pomidorowy i
czosnek sprasowany -powstaje pasta pomidorowa
Sos beszamelowy:Rozpuszczamy na patelni
margarynę , dodajemy
make i mieszamy .Zalewamy
mlekiem nadal mieszając , doprawiamy
sola gałką muszkatową i
pieprzem .Dodajemy pastę
pomidorową i mieszamy razem .Powstaje całkiem smaczny sos .Przygotowanym sosem zalewamy
makaron tak by zakryło wszystko.Zapiekamy 40 minut w 180 stopniach ,
makaron dojdzie w tym czasie .Po zapieczeniu wyjmujemy i posypujemy startym
parmezanem który nam się rozpuści .Podajemy zarz po upieczeniu .



czwartek, 20 listopada 2014, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter