ßßß Cookit - przepis na Cannelloni z mięsem

Cannelloni z mięsem

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Muffiny cytrynowe z majonezem
Żeberka w miodzie »
Na dzisiaj przygotowałam coś na szybko i smacznego Cannelloni. Dzięki uprzejmości IndexFood.pl mogłam potrawę przygotować Z makaronem Cannelloni Arrighi
Cannelloni – włoski makaron wyglądem przypominający rurki o średnicy około 3 cm. Najczęściej nadziewany jest mięsem mielonym,sosem pomidorowym oraz beszamelowym, a całość posypywana jest startym serem .
Danie dla 4 osób
Cannelloni Arrighi 1 opakowanie
mięso wieprzowe ( karkówka zmielona 500 gram )
jajo
pieprz biały do smaku
sól prowansalska do smaku
2 łyżki bułki tartej
Sos beszamelowy:
margaryna 50 gram
maka 50 gram
mleko 1,5 % 500 ml
sól prowansalska 1 szczypta
gałka muszkatowa 1 szczypta
Pasta pomidorowa :
4 pomidory zmiksowane bez skórki
papryka czerwona mielona 1 łyżeczka
przecier pomidorowy 4 łyżki
czosnek 4 ząbki sprasowany
parmezan starty 150 gram po upieczeniu
Naczynie żaroodporne smarujemy margaryną.
Mielimy karkówkę dodajemy sól ,pieprz, jajo i 2 łyżki bułki tartej
Całość mieszamy i nadziewamy makaron.
W szklanym naczyniu układamy piętrowo rurki z mięsem.
Przygotowujemy sos:
Do garnuszka wkładamy pomidory zblebderowane dodajemy sól pieprz i gotujemy .
Dodajemy przecier pomidorowy i czosnek sprasowany -powstaje pasta pomidorowa
Sos beszamelowy:
Rozpuszczamy na patelni margarynę , dodajemy make i mieszamy .
Zalewamy mlekiem nadal mieszając , doprawiamy sola gałką muszkatową i pieprzem .
Dodajemy pastę pomidorową i mieszamy razem .
Powstaje całkiem smaczny sos .
Przygotowanym sosem zalewamy makaron tak by zakryło wszystko.
Zapiekamy 40 minut w 180 stopniach , makaron dojdzie w tym czasie .
Po zapieczeniu wyjmujemy i posypujemy startym parmezanem który nam się rozpuści .
Podajemy zarz po upieczeniu .
czwartek, 20 listopada 2014, rozowakuchnia
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .
Komentarze
O mnie
Joanna Gralik
Jestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.
Kontakt do mnie [email protected]
Tweety na temat @GralikJoanna
Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://rozowakuchnia.blox.pl/2014/11/Cannelloni-z-miesem.html