Wykonanie
Jak ja kocham takie zupy!Gorące, pikantne i lekkie...Zupa bierze udział w konkursie Neoflam- Mistrzowie patelni z nadzieją na...

mojego przepisuSkładniki: na 3 porcje3 szklanki
bulionu warzywnego2 ugotowane kotlety
sojowe (według przepisu na opakowaniu)1
papryka czerwona1 zielona
papryczka chili (nieostra)5 różyczek
brokuła1 mały
por1/2
czerwonej cebuli2 duże
pieczarki3 ząbki
czosnku1 łyżka ciemnego
sosu sojowego2 łyżki sosu
chili z
limonką i
kolendrą2 łyżki
jabłkowego octu winnegołyżeczka
chili w płatkach2 łyżki
oliwy z oliwekPrzygotowanie:
Bulion warzywny zagotować i odstawić.
Makaron ugotować w oddzielnym garnku i odstawić.
Oliwę z oliwek rozgrzać w garnku, wrzucić
cebulę i
czosnek smażąc ok 2 minut.
Papryki pokroić w paski, różyczki
brokuła rozdzielić na mniejsze,
por pokroić na ukos,
pieczarki w plastry.Wszystkie warzywa wrzucić do zrumienionej
cebulki i
czosnku, podsmażyćprzez chwilę na wysokim ogniu i zalać
bulionem.Gotować ok 10 minut, tak by nie dopuścić do rozgotowania warzyw.Kotlety
sojowe pokroić w paski i wrzucić na chwilę do gotującej się zupy.Doprawić do smaku sosami,
octem winnym i
płatkami chili.Nalać zupę do miseczek, dodać na wierzch ugotowany
makaron i udekorować zielona
papryczka chili pociętą w ukos,
porem i
czerwona cebulką.Smacznego!
