ßßß Cookit - przepis na Ostra zupa z krewetkami

Ostra zupa z krewetkami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
krewetki tygrysie z zalewy 300 gramów
pieczarki 4 sztuk
por 0,5 sztuk
papryczka chili 2 sztuk
imbir 1 łyżek stołowych
trawa cytrynowa 1 łodyga
czosnek 1 ząbki
liście limonki 3 sztuk
sos sojowy 3 łyżek stołowych
limonka 1 sztuk
bulion warzywny 3 szklanek
olej 2 łyżek stołowych
Wykonanie:
Oczyszczoną chili przekroić na połówki, a czosnek pokroić na plasterki. Trawę pokroić na kawałki. Krewetki osączyć. Bulion podgrzać, dodać trawę i starty imbir, gotować 15 minut. Oczyszczone, pokrojone na plasterki pieczarki oraz pora podsmażyć na oleju i osączyć na papierowym ręczniku. Z wywaru wyjąć trawę oraz papryki, a wrzucić pieczarki, pora i krewetki. Zupę przyprawić sosem sojowym i sokiem z limonki, dodać liście limonki. Zagrzać i podawać z makaronem ryżowym.
Uwagi:
Zupę można zaprawić mlekiem kokosowym.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Owoce morza
Potrawy z Grzybów
Zupy
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10175/Ostra-zupa-z-krewetkami