Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
krewetki tygrysie z zalewy 300 gramów
pieczarki 4 sztuk
por 0,5 sztuk
papryczka chili 2 sztuk
imbir 1 łyżek stołowych
trawa cytrynowa 1 łodyga
czosnek 1 ząbkiliście
limonki 3 sztuk
sos sojowy 3 łyżek stołowych
limonka 1 sztuk
bulion warzywny 3 szklanek
olej 2 łyżek stołowychWykonanie:Oczyszczoną
chili przekroić na połówki, a
czosnek pokroić na plasterki. Trawę pokroić na kawałki.
Krewetki osączyć.
Bulion podgrzać, dodać trawę i starty
imbir, gotować 15 minut. Oczyszczone, pokrojone na plasterki
pieczarki oraz
pora podsmażyć na
oleju i osączyć na papierowym ręczniku. Z
wywaru wyjąć trawę oraz
papryki, a wrzucić
pieczarki,
pora i
krewetki. Zupę przyprawić
sosem sojowym i
sokiem z limonki, dodać liście
limonki. Zagrzać i podawać z
makaronem ryżowym.Uwagi:Zupę można zaprawić
mlekiem kokosowym.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!
Owoce morzaPotrawy z
GrzybówZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: