Wykonanie
Makarony mogłabym jeść każdego dnia na różne, przeróżne sposoby.Kuchnię Chińską uwielbiam, a i dieta się przyda, którą sobie w domu obiecaliśmy więc myślę, że wszystko ze sobą współgra i wyszła fajna, lekka potrawa na którą Was zapraszam.* Aaaa...już niedługo u mnie konkurs :-)

mojego przepisuSkładniki: na 3 porcje1/2 opakowania
makaronu chińskiego6 różyczek
brokuła1
czerwona cebula3 ząbki
czosnku1 jasna część
pora1
czerwona papryka6 kotlecików
sojowych2 łyżki
sosu sojowego2 łyżki sosu
chili z
limonką i
kolendrą1 łyżeczka
płatków chili1 łyżka
trawy cytrynowej1
jajkobułka tartasólolej arachidowy do smażenia1 łyżeczka suszonej
kolendryzioła do dekoracji potrawyPrzygotowanie:Do dużego garnka wlać
wodę, dodać
sól i
trawę cytrynową umieszczonąw woreczku do gotowania.
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.W oddzielnym garnku zagotować
wodę na kotleciki, dodać
sos sojowyoraz odrobinę
chili w płatkach.Kotleciki gotować ok 5 minut, następnie wyciągnąć i osączyć na sitku.Warzywa pokroić w paski, wrzucić do rozgrzanego woka i smażyć 5 minutby zachowały jędrność.Kotleciki obtoczyć w rozbełtanym
jajku a następnie w panierce i usmażyć jak kotleta.Ugotowany
makaron wrzucić do warzyw, dokładnie wymieszać, doprawićsosami i
chili w płatkach.Przełożyć na talerze, na wierzchu ułożyć kotleciki,udekorować świeżymi
ziołami i podawać.Smacznego!Dołączam do akcji: