ßßß
przepis własnySkładniki:1 średnia bagietka4 pulpeciki wegetariańskie Primavikamarynowane warzywaorientalny soskilka gałązek kolendryukośnie pokrojona chiliSkładniki: na orientalny sos2 cm kawałek startego imbiru na tarce do cytrusów1 ząbek czosnku stertego na tarce do cytrusów1 mała chili bardzo drobno posiekanakilka listków kolendry posiekanej2 łyżki majonezu1 łyżeczka oleju sezamowego1 łyżeczka sosu sojowegoWszystko łączymy ze sobą i odstawiamy najlepiej przez noc do lodówki.Składniki: na marynowane warzywa1 marchew pocięta na cienkie plastry1 biała rzodkiew ( daikon ) pocięta na cienkie plastryjedna spora czerwona cebula pocięta w piórka200g octu winnego100g wodykilka kulek ziela angielskiegokilka liści laurowychmała suszona chili2 łyżki cukru lub mioduWszystko umieszczamy w jednym garnku, zalewamy mokrymi składnikami i gotujemy aż rzepa będzie miękka ale nadal jędrna. Odstawiamy do ostygnięcie również najlepiej przez noc.Przygotowanie kanapki Bánh mi:Pulpety podgrzewamy.Bagietkę odświeżamy w piecu przez około 5 minut w temperaturze 180' , następnie przekrawamy ją wzdłuż tak by nacięcie było z jednej strony, smarujemy orientalnym sosem jej środek, do środka wciskamy marynowaną marchew, rzepę oraz cebulę, kroimy na mniejsze kawałki ciepłe pulpety, wkładamy je w środek nafaszerowanej bagietki, posypujemy pociętą ukośnie chili oraz świeżymi listkami kolendry. Podajemy od razu! Smacznego :-)