ßßß
Składniki:10 skrzydełek2 ząbki czosnku1 łyżka startego korzenia imbiru2 łyżki sosu sojowego2 łyżki soku z limonki1 łyżka miodu1 łyżka sosu słodkiego chili1 łyżeczka oleju sezamowegoPrzygotowanie:Ząbki czosnku posiekać, wymieszać z imbirem, sosem sojowym,sokiem z limonki, miodem, sosem chili oraz olejem sezamowym. Osuszone skrzydełka polać marynatą i dobrze wymieszać. Przykryć i odstawić w chłodne miejsce na całą noc.Piekarnik rozgrzać do 220 C. Skrzydełka odsączyć z marynaty i przełożyć na blaszkę lub naczynie żaroodporne. Wstawić do piekarnika i piec ok15 minut. Następnie zmniejszyć temperaturę do 160 C i piec kolejne 20 minut.Smacznego :)