ßßß
SKŁADNIKI: (4 osoby)- podwójny filet z kurczaka- marynata: ciemny sos sojowy (ok. 6-8 łyżek), 2 przetarte ząbki czosnku, łyżka miodu, łyżka soku z limonki, świeżo zmielony pieprz, łyżeczka startego imbiru, chilli (wg gustu)- 450 g mrożonej mieszanki warzyw na patelnię po ajatycku- 250 g makaronu Chow Mein- 3 łyżki oleju sezamowego (może być rzepakowy)PRZYGOTOWANIE:Kurczaka myjemy, następnie kroimy w długie i cienkie paski. Przekładamy go do miseczki i mieszamy z wszystkimi składnikami marynaty. Odstawiamy na 10 minut. Na (głębokiej) patelni rozgrzewamy olej. Kurczaka smażymy do momentu aż się zetnie z każdej strony. Teraz dodajemy do niego warzywa i dusimy aż wszystko zmięknie. Powstały sos doprawiamy sosem sojowym, sokiem z limonki oraz pieprzem. Makaron przygotowujemy wg instrukcji na opakowaniu. Na talerzu rozkładamy makaron, a na nim kurczaka z warzywami. Smacznego!