ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegopłaty lazanii 500 gramówwarzywa dyniowate 1 kilogramówpomidory konserwowe 1 puszkaczosnek 4 ząbkicebula 2 sztukoliwa 4 łyżek stołowychmozzarella 200 gramóworegano według uznaniabazylia według uznaniatymianek według uznaniamasło 50 gramówmąka 50 gramówmleko 0,5 litrówgałka muszkatolowa według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Obrane warzywa pokroić w kostkę. oczyszczoną, posiekana cebulę oraz czosnek zeszklić na oliwie. Dodać warzywa i smażyć 3 minuty, rozgniecione pomidory (bez skórki)wraz z zalewa. Mieszając, doprawić do smaku ziołami, solą oraz pieprzem i gotowac 5 minut. Rozpuszczone w rondlu masło, oprószyć mąką i mieszając, zasmażyć na biało. Zalać stopniowo zimnym mlekiem, mieszając, doprowadzić do wrzenia. Sos doprawić gałką, sola oraz pieprzem. Na dno żaroodpornego naczynia wlać trochę sosu, ułożyć płaty lazanii, posmarować je warstwa dyniowego ragout, przykryć plasterkami mozzarelli i polać sosem. Tak samo ułożyć kolejne warstwy. Ostatni płat polać resztą ragout i sosem. Zapiekać 45 minut w 180 stopniach.Uwagi:Warzywa dyniowate: patisony, dynia, cukinia.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaPotrawy mączne weg.Potrawy z MakaronemPotrawy z seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: