ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomakaron duże rurki 200 gramówszpinak mrożony 450 gramówser ricotta 250 gramówczosnek 3 ząbkimasło 1 łyżek stołowycholiwa 3 łyżek stołowychpomidory konserwowe 400 gramówcebula 1 sztukbazylia 1 łyżek deserowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Na rozgrzane w rondlu masło i łyżkę oliwy wrzucić oczyszczone, rozdrobnione 2 ząbki czosnku i podsmażyć. Dodać zamrożony, połamany szpinak albo zamrożone kulki szpinaku i dusić na wolnym ogniu 6 minut. Mieszając, aż szpinak rozmrozi się całkowicie. Zdjąć z ognia, dodać ricottę i posolić do smaku, wystudzić.Sos pomidorowy: oczyszczoną, posiekana cebule i ząbek czosnku podsmażyć na łyżce oliwy. Wrzucić rozdrobnione pomidory, doprawić do smaku bazylia, sola oraz pieprzem.Suchy makaron ponadziewać szpinakowym farszem i ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwa. Makaron polać sosem i zapiekać ok. 25 minut w 180 stopniach.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MakaronemPotrawy z seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: