Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
makaron duże rurki 200 gramów
szpinak mrożony 450 gramów
ser ricotta 250 gramów
czosnek 3 ząbki
masło 1 łyżek stołowych
oliwa 3 łyżek stołowych
pomidory konserwowe 400 gramów
cebula 1 sztuk
bazylia 1 łyżek deserowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Na rozgrzane w rondlu
masło i łyżkę
oliwy wrzucić oczyszczone, rozdrobnione 2 ząbki
czosnku i podsmażyć. Dodać zamrożony, połamany
szpinak albo zamrożone kulki
szpinaku i dusić na wolnym ogniu 6 minut. Mieszając, aż
szpinak rozmrozi się całkowicie. Zdjąć z ognia, dodać
ricottę i posolić do smaku, wystudzić.
Sos pomidorowy: oczyszczoną, posiekana
cebule i ząbek
czosnku podsmażyć na łyżce
oliwy. Wrzucić rozdrobnione
pomidory, doprawić do smaku
bazylia,
sola oraz
pieprzem.Suchy
makaron ponadziewać
szpinakowym farszem i ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym
oliwa.
Makaron polać sosem i zapiekać ok. 25 minut w 180 stopniach.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MakaronemPotrawy z
seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: