Wygląd tej potrawy może nie jest bardzo estetyczny;) Zielona maź na talerzu może zniechęcić. Ale aromat i smak robią swoje i ślinianki zaczynają intensywnie pracować i nie da się nie skusić na ten makaron:) Składniki dla 4 osób: łyżka masła 6 ząbków czosnku przeciśniętego przez praskę 1 duża cebula opakowanie mrożonego szpinaku-450g 100g sera typu feta 2 łyżki serka topionego sól, pieprz makaron Masło rozpuścić i zeszklić na nim cebule. Dodać czosnek. Rozmrożony szpinak dodać do garnka. Wymieszać. Dusić pod przykryciem 15 minut. Ugotować ulubiony makaron ( u mnie muszelki). Pokruszony ser typu feta oraz serek topiony dodać do szpinaku. Wymieszać do rozpuszczenia sera. Ugotowany makaron dodać do sosu i połączyć wszystko razem. Smacznego! Aga