ßßß
SKŁADNIKIOpakowanie makaronowych muszelek1 łyżka oleju1 cebula, posiekana w kosteczkę500 g szpinaku mrożonego rozdrobnionegopieprz, sól5 ząbków czosnku przeciśnięty przez praskę200 g mozzarelli w kulce, startej na tarce250 g. sera fety200 g serka typu włoskiegoWYKONANIEMakaron muszelki wrzucić do wrzącej, osolonej wody i ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu, powinien być lekko twarde.Odcedzić, rozłożyć na talerzu i odstawić.Na patelni rozgrzać 1 łyżkę oleju. Dodać cebulę,smażyć na małym ogniu , aż będzie złocista, mieszając od czasu do czasu.Do cebulki dodać odciśnięty szpinak doprawić solą i pieprzem. Dodać pokruszone sery, czosnek. Chwilę smażyć.Ugotowane muszle nadziać przygotowanym farszem i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Posypać serem. Wstawić do nagrzanego piekarnika 180 stopni piec 15 minut.
SMACZNEGO