Wykonanie
Dawno mnie tu nie było. Dopadła mnie jakaś niemoc kulinarna. Nie to, że byliśmy o suchym
chlebie i wodzie. Po prostu, nie było czasu, ani ochoty na nic nowego, czego nie było jeszcze na naszym blogu. No, ale mam kilka fajnych przepisów do zapamiętania, więc czas ruszyć z miejsca.Podawałam już jeden przepis na sos
szpinakowy. Znajdziecie go tutaj . Dziś chcę zaprezentować drugi, równie łatwy w wykonaniu. To idealne połączenie smaku
szpinaku,
czosnku i
fety. Polecam.SKŁADNIKI(na 2 os.)200-300 g
makaronu300 g
szpinaku mrożonegomała
cebulapół kostki
sera typy
feta3-4 łyżki gęstego
jogurtu1/3 szklanki słodkiej
śmietanki (można,ale nie trzeba)
czosnek 2-3 ząbki
pieprzsólWYKONANIE
Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na patelni, uważając by się nie przypaliła.Do
cebuli dodajemy zamrożony
szpinak. Całość podlewamy odrobiną
wody, przykrywamy i czekamy aż
szpinak się rozmrozi.
Szpinak i
cebulkę mieszamy, dodajemy pokruszoną
fetę.Mieszamy.Dodajemy
jogurt,
śmietanę,
czosnek przeciśnięty przez praskę i
pieprz. Mieszamy. Chwilę gotujemy. Zdejmujemy z ognia mieszamy z
makaronem. Voila!