Wykonanie

Po weekendowych szaleństwach
czekoladowych wracam do Was ponownie z dietą 1100 ;)Dzisiaj kolejna propozycja, która urzeka zarówno smakiem jak i prostotą wykonania. Bardzo, bardzo Wam polecam :)POZOSTAŁE WYTYCZNE DOTYCZĄCE DIETY ORAZ POSIŁKÓW NA I i II ŚNIADANIE ORAZ KOLACJĘ SĄ POD TYM
LINKIEM - (KLIK)Składniki:
brokuły100g
ziemniaków100g
fileta ryby2 łyżeczki
oliwysól,
pieprzsok z 1/2
cytryny2-3 łyżki
mleka150g
włoszczyzny (1 mały
por, 1 mała
marchewka, 1 mała
pietruszka)1
cebula3 łyżeczki
koncentratu pomidorowegoRybę skropić
sokiem z cytryny i oprószyć
solą i
pieprzem. Odstawić na chwilę.
Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie.
Brokuły ugotować na parze lub w osolonym wrzątku
Pora i
cebulę pokroić w piórka,
marchewkę i
pietruszkę zetrzeć na grubej tarce. Na rozgrzanej
oliwie podsmażyć
cebulę, następnie dodać
pora i chwile podsmażać, dodać
marchewkę i
pietruszkę i nadal smażyć. Dodać przecier i podlać
wodą (ok1/2 szkl) Wymieszać, przykryć i chwilę dusić. Doprawić, na wierzchu ułożyć
rybę lekko ją przykrywając warzywami. Rondelek przykryć i dusić na małym ogniu ok. 15 minut.Ugotowane
ziemniaki ugnieść z 2 łyżkami
mleka na puree. Na talerzu ułożyć:
ziemniaki,
brokuły i gotową
rybę. Smacznego :)
