Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 8SkładnikLogo Ilość Czego
kurczak skrzydełka 10 sztuk
udko z kurczaka 4 sztuk
czosnek 3 ząbki
ketchup 400 mililitrów
sos sojowy 2 łyżek stołowych
sos worcester 1 łyżek stołowych
ocet słodowy 2 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
chili według uznania
kukurydza 1 sztuk
cebula sałatkowa biała 1 sztuk
sałata 1 sztuk
fasola czerwona 1 sztuk
ocet cytrynowy 6 łyżek stołowych
olej 4 łyżek stołowych
cukier 1 łyżek deserowych
cytryna według uznania
natka pietruszki według uznaniaWykonanie:Przygotować sos:
czosnek obrać, przecisnąć przez praskę.
Keczup wymieszać z
sosem sojowym i worcester,
czosnkiem i
octem. Mieszaniną posmarować dokładnie udka i skrzydełka, włożyć do lodówki na min. pół godziny. Przygotować
sałatkę:
cebulę obrać, pokroić w paski. Umyte liście
sałaty porwać na kawałki, wymieszać z
kukurydzą,
fasolką i
cebulą.
Ocet cytrynowy rozcieńczyć 2 łyżkami
wody, utrzeć z
olejem, przyprawić
solą,
cukrem i
pieprzem. Polać
sałatkę. Porcje
kurczaka grillować przez ok. 20 minut na dobrze rozgrzanym grillu, a skrzydełka ok. 10 minut. Podawać z
sałatką i udekorować
natką oraz plasterkami
cytryny.Uwagi:suszona
chili, puszka
kukurydzy, puszka
czerwonej fasoli,
cytryna i
natka do dekoracjiPotrawy z GrillaPotrawy z
MięsaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: