Wykonanie
Szybki domowy dodatek do
mięs grillowanych, pieczonych a także doskonały na kanapce. Kluczem do osiągnięcia idealnego smaku jest wędzona
słodka papryka, która dodaje dymnego smaku i sprawia, że czujemy się jak latem na grillu.

Składniki na niedużą miseczkę:1 łyżka
oleju1
cebula1 ząbek
czosnku1 czubata łyżka
cukru1 łyżeczka wędzonej
słodkiej papryki1-2 łyżki
octu jabłkowego1 łyżka
sosu Worcester2-4 duże kleksy
ketchupusól,
pieprz do smakuostry sos typu
tabasco- opcjonalnie i do smaku

Przygotowanie:Rozgrzać
olej na patelni. Drobno posiekać
cebulę i
czosnek i lekko podsmażyć.Dodać
cukier i mieszając od czasu do czasu poczekać aż się rozpuści i zacznie karmelizować. Dodać
paprykę w proszku i smażyć ze 2 minuty, aby pozbyć się surowego posmaku. Dodać
ocet,
sos Worcester ketchup i doprawić do smaku. Dusić jeszcze przez 2-3 minuty. Sos powinien być dość gęsty.Przepis z programu Gordon Ramsay's Ultimate Cookery Course "Fast Food".