ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 7(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegopierś kurczaka 2 sztukcebula 2 sztukcebula czerwona 2 sztukszczypiorek 1 pęczekogórek zielony 1 sztukpomidory 2 sztukrzodkiewki 1 pęczekkoperek 0,5 pęczekolej 2 łyżek stołowychwino białe 3 łyżek stołowychocet winny 3 łyżek stołowychmusztarda 1 łyżek stołowycholiwa 8 łyżek stołowychcukier według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone, osuszone mięso pokroić w paseczki, oprószyć solą oraz pieprzem, usmażyć na oleju i wystudzić. Oczyszczoną cebule pokroić w kostkę. Opłukany, osaczony szczypiorek posiekać. Obrany ogórek pokroić w półplasterki. Sparzone, obrane pomidory pokroić w ósemki, a rzodkiewki w plasterki. wymieszać mięso z warzywami.Ocet wymieszać z winem, musztardą oraz oliwą. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem. tym sosem polać sałatkę, wymieszać i posypać posiekanym koperkiem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: