ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czegopiersi z kurczaka 600 gramówsałata rzymska 2 sztukcebula 3 łyżek deserowychrzodkiewki, pęczek 1 sztukżółty ser, plastry 4 sztukmusztarda z gorczycą 4 łyżek deserowychmajonez 4 łyżek stołowychocet winny 8 łyżek stołowycholiwa 4 łyżek stołowycholej 4 łyżek deserowychcukier według uznaniasól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną cebulę pokroić w plasterki, a oczyszczone rzodkiewki podzielić na ćwiartki. Plasterki sera pociąć w paseczki. opłukaną, osuszoną sałatę porwać na mniejsze kawałki.Sos musztardowo-majonezowy: ocet utrzeć z solą, pieprzem i szczyptą cukru. Gdy przyprawy się rozpuszczą dodać musztardę oraz majonez. Nie przerywając ucierania powoli dolewać oliwę. Ubić trzepaczką na jednolity sos.Umyte, osuszone mięso usmażyć na rumiano na rozgrzanym oleju (po 3 minuty z każdej strony). Zdjąć z patelni, oprószyć solą i pieprzem. Ostudzone pokroić w paseczki. Zimne kawałki mięsa oraz przygotowane wcześniej warzywa i ser ułożyć na półmisku. Polać sosem musztardowym. Tak przygotowaną sałatkę można podawać jako samodzielne danie obiadowe.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: