ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegosałata rzymska 1 sztukfilety z kurczaka 1 sztukocet winny 3 łyżek stołowycholej 4 łyżek stołowychcukier 1 łyżek deserowychser pleśniowy 100 gramówmelon 0,5 sztukorzechy włoskie 40 gramówpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną, osuszoną sałatę porwać na mniejsze kawałki. Opłukane, osuszone mięso oprószyć solą oraz pieprzem i usmażyć na patelni na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron (8 minut). Ocet utrzeć z solą, pieprzem i cukrem do smaku. Ucierając, powoli dolewać pozostały olej. Na koniec dodać do sosu pokruszony ser. Z melona wyciąć kulki specjalna łyżeczką i wymieszać z sałatą i sosem. Na tym ułożyć pokrojone w plastry mięso i posypać orzechami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaPotrawy z seremSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: