ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoszparagi białe 800 gramówcukier 3 łyżek stołowychfilet z piersi indyka 350 gramówpapryka czerwona 1 sztukolej 4 łyżek stołowychocet winny 4 łyżek stołowychrukola 2 pęczekparmezan 50 gramówpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone szparagi ustawić główkami do góry w wysokim garnku z posolona wodą. Wsypać łyżeczkę cukru i gotować ok. 20 minut na małym ogniu. Opłukane, osuszone mięso pociąć w paseczki. Oprószyć sola oraz pieprzem i zrumienić na 2 łyżkach oleju. Oczyszczona paprykę pokroić w grubą kostkę. Odcedzone, ostudzone szparagi pociąć i razem z papryką wrzucić na rozgrzany na patelni pozostały olej, smażyć 3 minuty. Skropić octem i oprószyć resztą cukru. Zdjąć z patelni i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Wymieszać z mięsem i oczyszczonymi listkami rukoli. Posypać startym żółtym serem. Podawać z bagietką.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaPotrawy z seremSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: