ßßß Cookit - przepis na Smażone zielone szparagi

Smażone zielone szparagi

nazwa

Składniki

Wykonanie

Sezon na zielone szparagi niedługo się kończy, więc radzę, nacieszcie się nimi póki możecie. Moim zdaniem nie ma nic lepszego niż smażone zielone szparagi - chrupkie, o lekko orzechowym smaku. Idealne jako przystawka lub dodatek do dań. Koniecznie musicie spróbować!
(2 porcje)
- 2 pęczki szparagów
- olej do smażenia
- sól, pieprz
Zielone szparagi myję, osuszam, pozbawiam końcówek i wrzucam na rozgrzany olej.
Całość na patelni lekko solę,pieprzę i smażę ok. 15 min. Szparagi mają być miękkie, mocno zrumienione, w niektórych miejscach nawet przypalone.
Pycha!
Źródło:http://truetastehunters.blogspot.com/2014/06/smazone-zielone-szparagi.html