ßßß
Jest to ciekawa propozycja na proste podanie filetu. Nie wymaga zbyt wiele wysiłku, ani wyszukanych produktów. Polecam użyć łagodnej musztardy, najlepiej sprawdzi się miodowa.Danie inspirowane tym przepisem.Składniki:połowa pojedynczej piersi z kurczaka (przeciętej wzdłuż)2 łyżki tartego sera żółtego1 łyżka musztardy1 łyżka majonezupieprz, sólKurczaka delikatnie rozbić, obsypać solą i pieprzem. Ułożyć w wysmarowanym olejem naczyniu żaroodpornym (garnku, talerzu czy cos tam macie :). W miseczce wymieszać majonez, musztardę i ser. Rozłożyć na kurczaku i zapiekać w temp. 175 st. C przez ok. 20-25 minut. W tym czasie można przygotować dodatki. Ja podałam mięso z gotowaną marchewką oraz ziemniakami.Przepis bierze udział w akcji Nakarm się studencie!Ewka