ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoziemniaki 5 sztukrzodkiewki 6 sztukjajka przepiórcze 3 sztukcebula czerwona 1 sztuksalami według uznaniadymka 0,5 pęczekpieprz według uznaniasól według uznaniamusztarda francuska 1 łyżek stołowychkoperek według uznaniaocet winny 1 łyżek stołowycholiwa 5 łyżek stołowychmusztarda francuska 1 łyżek deserowychcukier 1 łyżek deserowychWykonanie:Wyszorowane ziemniaki ugotować w mundurkach (nie mogą być zbyt miękkie - ok. 15 minut), ostudzić.Rzodkiewki oczyścić. Ugotowane na twardo jajka obrać. Cebulę oraz dymkę oczyścić.Obrane ziemniaki pokroić na półcentymetrowe plastry. Rzodkiewki pokroić na ćwiartki, jajka na połówki, cebulę w talarki, dymkę i półcentymetrowe plastry salami w słupki. Wymieszać rozdrobnione składniki, doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Na półmisku ułożyć tak, by wszystkie składniki były widoczne.Sos: wymieszać ocet z oliwą, łyżeczka musztardy oraz cukru i solą do smaku.Sosem polać sałatkę i udekorować kleksami musztardy i koperkiem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaSałatkiWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: