ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoziemniaki 5 sztukrzodkiewki 6 sztukjajka przepiórcze 3 sztukcebula czerwona 1 sztukdymka 0,5 pęczeksalami według uznaniamusztarda francuska 1 łyżek stołowychkoperek według uznaniaocet winny 1 łyżek stołowycholiwa 5 łyżek stołowychmusztarda francuska 1 łyżek deserowychcukier 1 łyżek deserowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Wyszorowane ziemniaki ugotować w mundurkach - 15 minut. Wystudzone obrać i pokroić w grube plastry. Oczyszczoną rzodkiewkę pokroić na ćwiartki. Ugotowane, obrane jajka pokroić na połówki. Oczyszczoną cebulę oraz dymkę pokroić w talarki. Natomiast kilka grubych plastrów salami pokroić w słupki. Wymieszać przygotowane składniki. Mieszając, doprawić do smaku solą oraz pieprzem. na półmisku ułożyć tak, by wszystkie były widoczne.Ocet wymieszać z oliwą, łyżeczką musztardy, doprawić cukrem, sola oraz pieprzem i polać sałatkę. Całość udekorować kleksami musztardy i koperkiem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z JajPotrawy z MięsaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: