ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegojajko 5 sztukcukier 5 łyżek stołowychcukier waniliowy 10 gramówmąka tortowa 5 łyżek stołowychmąka ziemniaczana 2 łyżek stołowychproszek do pieczenia 1 łyżek deserowychsól według uznaniaser 500 gramówserek homogenizowany 250 gramówjogurt naturalny 110 mililitrówcytryna 1 sztukśmietana kremówka 1 szklanekajerkoniak 60 mililitrówżelatyna 3 łyżek stołowychdżem z czarnej porzeczki 4 łyżek stołowychgalaretka owocowa 1 sztukowoc 300 gramówpłatki migdałowe 2 łyżek stołowychcukier puder 1 szklanekWykonanie:Wykonanie ciasta biszkoptowego: całe jajka ubić z cukrami i szczyptą soli na puch, dodać mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i delikatnie połączyć. Przełożyć do średniej tortownicy. Piec ok.20 minut w 160 stopniach na jasno złoty kolor. Zimny biszkopt przekroić na 2 placki i posmarować je dżemem, złożyć razem i włożyć do tortownicy.Przygotowanie masy serowej: utrzeć serek, jogurt, twaróg, ajerkoniak, cukier puder i skórkę z cytryny. Dodać żelatynę rozpuszczoną w soku z cytryny i 2 łyżkach wody oraz kremówkę. Masę nałożyć na biszkopt. Przybrać oczyszczonymi i osączonymi owocami i zalać tężejącą galaretką. Po zastygnięciu brzeg torcika obsypać płatkami migdałowymi.Uwagi:owoce jagodoweAutor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: