ßßß Cookit - przepis na Serowy torcik na biszkopcie

Serowy torcik na biszkopcie

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 12
(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
jajko 5 sztuk
cukier 5 łyżek stołowych
cukier waniliowy 10 gramów
mąka tortowa 5 łyżek stołowych
mąka ziemniaczana 2 łyżek stołowych
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
sól według uznania
ser 500 gramów
serek homogenizowany 250 gramów
jogurt naturalny 110 mililitrów
cytryna 1 sztuk
śmietana kremówka 1 szklanek
ajerkoniak 60 mililitrów
żelatyna 3 łyżek stołowych
dżem z czarnej porzeczki 4 łyżek stołowych
galaretka owocowa 1 sztuk
owoc 300 gramów
płatki migdałowe 2 łyżek stołowych
cukier puder 1 szklanek
Wykonanie:
Wykonanie ciasta biszkoptowego: całe jajka ubić z cukrami i szczyptą soli na puch, dodać mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i delikatnie połączyć. Przełożyć do średniej tortownicy. Piec ok.20 minut w 160 stopniach na jasno złoty kolor. Zimny biszkopt przekroić na 2 placki i posmarować je dżemem, złożyć razem i włożyć do tortownicy.
Przygotowanie masy serowej: utrzeć serek, jogurt, twaróg, ajerkoniak, cukier puder i skórkę z cytryny. Dodać żelatynę rozpuszczoną w soku z cytryny i 2 łyżkach wody oraz kremówkę. Masę nałożyć na biszkopt. Przybrać oczyszczonymi i osączonymi owocami i zalać tężejącą galaretką. Po zastygnięciu brzeg torcika obsypać płatkami migdałowymi.
Uwagi:
owoce jagodowe
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/3909/Serowy-torcik-na-biszkopcie