Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
ziemniaki małe 500 gramów
ogórki sałatkowe 3 sztuk
pomidory 4 sztuk
ocet winny 4 łyżek stołowych
olej 6 łyżek stołowych
cukier 1 łyżek deserowych
koperek, pęczek 1 sztuk
szczypiorek, pęczek 1 sztuk
śmietana kwaśna 200 mililitrówkotlety wieprzowe 4 sztuk
parmezan tarty 5 łyżek stołowych
bułka tarta 120 gramów
jajka 2 sztuk
mąka 3 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz biały według uznaniaWykonanie:Umyte
ziemniaki ugotować w mundurkach w osolonej wodzie. Umyte
ogórki pokroić w plasterki, a umyte
pomidory w cienkie plastry.
Sos winegret:
ocet wymieszać z
solą,
pieprzem oraz szczyptą
cukru i
olejem. Kilka gałązek
koperku odłożyć do dekoracji, a resztę drobno posiekać i dodać do sosu. Sos
śmietanowy: umyty i posiekany
szczypiorek wymieszać ze
śmietaną, doprawić
solą i
pieprzem.Ugotowane
ziemniaki odcedzić, odparować i obrać z łupinek, następnie pokroić na połówki. Wymieszać z
ogórkami i
pomidorami, skropić przygotowanym
sosem winegret.Umyte, osuszone plastry
mięsa panierować w
mące, jajkach i
tartej bułce wymieszanej z
parmezanem i smażyć na rozgrzanym
oleju z obu stron (5-7 minut). Podawać z
sałatką i sosem
śmietanowym. Danie udekorować odłożoną
zieleniną.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: