Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
kalafior 1 sztuk
pomidory 3 sztuk
ogórki sałatkowe 1 - 2 sztuk
jajka 3 sztuk
szczypiorek 1 łyżek stołowych
koperek 1 łyżek stołowych
majonez 0,5 sztuk
jogurt naturalny 200 gramów
sos winegret 1 sztuk
cukier według uznania
pieprz biały według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczony
kalafior podzielić na różyczki i ugotować al dente w osolonej wodzie z dodatkiem łyżki
cukru i
octu, odcedzić, ostudzić.
Pomidory i ugotowane
jajka pokroić na cząstki, obrany
ogórek w dość grube półplasterki. Połączyć
majonez z
jogurtem i
winegretem. Składniki sałatki ułożyć na półmisku, polać sosem, doprawić do smaku. Podawać do
wędlin lub jako przekąskę.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: