ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegosałata lodowa 1 sztukjajka (ugotowane)2 sztukszczypiorek 0,5 pęczekrzodkiewka 1 pęczekogórek zielony 1 sztukpomidory 2 sztukmajonez 3 łyżek stołowychjogurt naturalny 3 łyżek stołowychkoperek 0,5 pęczekcukier według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Ugotowane na twardo, obrane jajka pokroić w grubą kostkę. Oczyszczoną, osuszona sałatę porwać na kawałki. Sparzone obrane pomidory każdy pociąć na 8 cząstek. Oczyszczonego ogórka pokroić w półplasterki. Oczyszczone rzodkiewki pokroić w plasterki. Opłukany koperek oraz szczypiorek posiekać.Wymieszać majonez z jogurtem oraz koperkiem, doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem.Do salaterki przełożyć składniki sałatki, polać sosem, wymieszać i posypać szczypiorkiem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z JajSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: