ßßß
Zamiast kalafiora można dodać brokuły, lub użyć jednego i drugiego. Można dodać również paprykę pokrojona w paski. Główną zasadą jest to aby warzywa były świeże.Składniki:1 kalafior4 pomidory5 ogórków gruntowych6 jajek6 rzodkiewek4 łyżki majonezupęczek szczypiorkusałata do dekoracjiWykonanie:Jajka gotujemy na twardo, zaś kalafiora gotujemy tak aby się nie rozpadał oczywiście w osolonej wodziePomidory, rzodkiewki i jajka kroimy w ćwiartki. Ogórki kroimy w słupki.Na dużym półmisku układamy sałatę, a na niej kalafior, pomidory, ogórki, jajka i rzodkiewki. Układamy tak jak nam się podoba, półmisek ma po prostu wygladać ładnieRównomiernie na warzywach robimy kleksy z majonezu. Całość posypujemy drobno pokrojonym szczypiorkiemSmacznego