Wykonanie
oj zaniedbałam ostatnio bloga i Was
drodzy czytelnicy... Moja
wina, moja
wina... Ale ostatnio chodziłam na takich obrotach, że nawet nie bardzo wiedziałam jak się nazywam, wracałam do domu i padałam jak
kawka...Dziś mam dla was coś bardzo szybkiego i prostego a jednocześnie smacznego. Kotlety z
ziemniaków. Częstujcie się :)7-8 ugotowane
ziemniaki (lub po prostu
ziemniaki, które zostały nam z poprzedniego dnia z obiadu)1-2 sztuki
jajka (w zależności od ilości
ziemniaków),2 łyżki
śmietany,1 łyżka
tymianku,
sól do smaku (niewiele, bo
ziemniaki były solone),
mąka (ile zabierze)
bułka tarta do panierowania,
olej do smażenia
ziemniaki przeciskamy przez praskę (tak jak do klusek śląskich), dodajemy
jajka,
śmietanę,
mąkę,
sól i
tymianek, dokładnie wyrabiamy na jednolitą masę.formujemy niewielkie kotleciki (jak mielone) panierujemy w
bułce tartej i smażymy na złoto na rozgrzanym
oleju