Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegokotlety
schabowe 4 sztuk
czosnek 2 ząbki
oliwa 2 łyżek stołowych
cebula 2 sztuk
kapusta kiszona 600 gramów
papryka 0,5 sztuk
miód 1 łyżek stołowych
liść laurowy 2 sztuk
kminek według uznania
ziele angielskie według uznania
jagody jałowca według uznania
bulion warzywny 1 kostek
natka pietruszki według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Umyte kotlety
schabowe osuszyć, natrzeć przekrojonymi ząbkami
czosnku. W szerokim rondlu rozgrzać
oliwę, włożyć kotlety, obsmażyć z obu stron na rumiano, wyjąć. Na tłuszcz ze smażenia włożyć pokrojoną w talarki
cebulę, usmażyć ją na złoty kolor.
Kiszoną kapustę pokroić i włożyć do
cebuli. Dodać pokrojoną w drobną kostkę
paprykę,
miód,
listki laurowe, po kilka ziaren
ziela angielskiego, jałowca i
czarnego pieprzu oraz 1 łyżeczkę
kminku. Podlać 2 szklankami wrzątku z rozpuszczoną kostką
bulionową. Gotować na małym ogniu, aż
kapusta będzie wystarczająco miękka (ok. 30 min). Na wierzchu położyć kotlety, posolić, przykryć i dusić razem jeszcze 20 min.
Kapustę ułożyć wraz z kotletami na półmisku, posypać posiekaną
natką pietruszki i podawać z dodatkiem
ziemniaków z
wody lub pieczonych.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaKomentarze:Autor: TYSIA-Data: 2011-11-04SUPER DANIE TAK DAWNO NIE ROBIŁAM ORZEPIS ZGUBIŁAM,ALE TERAZ ZNALAZŁAM TO JUŻ ROBIĘAutor: kawolData: 2011-04-05co prawda miałem mało
kapusty a dużo kotletów ale i tak pycha wyszłoDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: