ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoschab środkowy 1 kilogramówkiełbasa 300 gramówczosnek 2 ząbkimąka 2 łyżek stołowychcebula 2 sztukpapryka mielona słodka według uznaniakminek według uznaniaolej według uznaniabulion warzywny 1 szklanekmąka+mąka ziemniaczana 1 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Umyty osuszony schab naciąć wzdłuż, nie przecinając go do końca. Rozłożyć formując szeroki płat. Natrzeć do solą, pieprzem, papryką oraz roztartym czosnkiem, po środku ułożyć kiełbasę bez skórki. Schab zwinąć w roladę, mocno obwiązać nicią i obtoczyć w mące. Olej rozgrzać w brytfannie, włożyć roladę i mocno zrumienić z każdej strony. Wlać bulion, przykryć i dusić 30 minut. Potem odkryć, obłożyć mięso pokrojona w cząstki cebulą i piec jeszcze 30 minut w 180 stopniach. Co jakiś czas skrapiać mięso tworzącym się sosem, a w razie potrzeby wodą. Po 20 minutach pieczenia posypać roladę kminkiem. Gotowy schab wyjąć i pokroić w plastry, a do sosu wlać mąkę rozprowadzona w pół szklance wody. Mieszając, zagotować. Mięso polać sosem. Podawać z kluskami śląskimi i czerwona kapustą.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: