ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegokapusta kwaszona 1 kilogramówschab bez kosci 700 gramówbulion warzywny 1,5 szklanekolej 4 łyżek stołowychcebula 2 sztukczosnek 2 ząbkimąka 3 łyżek stołowychśmietana 1 szklanekcukier według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Grubo posiekaną kapustę zalać gorącym wywarem i gotować 30 minut pod przykryciem. Pokrojony na kotlety schab lekko rozbić, oprószyć solą oraz mąką i mocno obsmażyć na tłuszczu. Oczyszczona posiekana cebulę zrumienić na pozostałym tłuszczu, dodać do kapusty. Mieszając, doprawić roztartym czosnkiem. cukrem oraz pieprzem. Natłuścić naczynie żaroodporne, ułożyć w nim połowę kapusty, a na niej umieścić kotlety i przykryć resztą kapusty. Resztę maki wymieszać ze śmietaną, posolić i wylać na kapustę. Zapiekać 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: