ßßß Cookit - przepis na Kotlety w sosie grzybowym

Kotlety w sosie grzybowym

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
kotlety schabowe 4 sztuk
cebula 1 sztuk
grzyby 500 gramów
bulion warzywny 0,5 szklanek
śmietana 0,5 szklanek
koperek 1 łyżek stołowych
czosnek 2 ząbki
olej 3 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Rozbite lekko kotlety usmażyć z obu stron na rozgrzanym oleju. Wyjąć i trzymać w cieple.
Sos: oczyszczone grzyby pokroić, a oczyszczona cebule oraz czosnek posiekać. Na tłuszcze ze smażenia wrzucić cebule, czosnek oraz grzyby. Mieszając, doprawić do smaku sola oraz pieprzem i smażyć kilka minut, az puszczą sok. Przykryć i 20 minut na małym ogniu, podlewając bulionem. pod koniec duszenia wlać gęstą śmietanę, wsypać posiekany koperek i zagotować.
Kotlety włożyć do sosu grzybowego i jeszcze chwilę razem dusić.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Grzybów
Potrawy z Mięsa
Sosy i pasty
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10962/Kotlety-w-sosie-grzybowym