ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegokotlety schabowe 4 sztukcebula 1 sztukgrzyby 500 gramówbulion warzywny 0,5 szklanekśmietana 0,5 szklanekkoperek 1 łyżek stołowychczosnek 2 ząbkiolej 3 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Rozbite lekko kotlety usmażyć z obu stron na rozgrzanym oleju. Wyjąć i trzymać w cieple.Sos: oczyszczone grzyby pokroić, a oczyszczona cebule oraz czosnek posiekać. Na tłuszcze ze smażenia wrzucić cebule, czosnek oraz grzyby. Mieszając, doprawić do smaku sola oraz pieprzem i smażyć kilka minut, az puszczą sok. Przykryć i 20 minut na małym ogniu, podlewając bulionem. pod koniec duszenia wlać gęstą śmietanę, wsypać posiekany koperek i zagotować.Kotlety włożyć do sosu grzybowego i jeszcze chwilę razem dusić.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrzybówPotrawy z MięsaSosy i pastyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: