ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegoschab bez kosci 750 gramówsalami 150 gramówszynka 6 - 7 plastryczosnek 2 ząbkicebula 1 sztukboczniaki 300 gramówolej 2 łyżek stołowychbulio drobiowy 1,5 szklanekgrzyby suszone - zmielone 0,5 łyżek deserowychśmietana 4 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Umyty, osuszony schab pokroić na 6-7 plastrów, rozbić je, oprószyć solą i pieprzem. Salami pokroić w drobną kostkę. Na każdej porcji mięsa ułożyć plaster szynki, na nim trochę salami. Zrolować i spiąć wykałaczkami. Na głębokiej patelni rozgrzać tłuszcz, zrumienić roladki ze wszystkich stron i przełożyć na talerz. Na pozostałym na patelni tłuszczu zeszklić cebulę i czosnek, dodać grzyby pokrojone w paski i smażyć, mieszając, jeszcze 15 minut. Wlać bulion (może być z kostki), dodać zmielone suszone grzyby, przyprawić solą i pieprzem., włożyć roladki do sosu i dusić 30 min. Miękkie przełożyć do innego naczynia. Sos wymieszać ze śmietaną i odrobina mąki, zagotować. Ułożyć roladki na półmisku, polać sosem. Podawać z bagietką lub z ziemniakami i surówką.Uwagi:Boczniaki można zastąpić innymi świeżymi grzybami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrzybówPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: