ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegobulion warzywny 1 litrówgroszek zielony mrożony 500 gramówcebula 1 sztukolej 2 łyżek stołowychgrzyby świeże 200 gramówśmietana 0,5 szklanekgałka muszkatołowa według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Groszek włożyć do wrzącego bulionu i gotować 15 minut, pod przykryciem, na małym ogniu. Oczyszczoną cebule pokroić w drobna kostkę i zeszklić na łyżce oleju, przełożyć do groszku i chwile razem gotować. Oczyszczone pieczarki lub boczniaki pokroić w wąskie paski, obsmażyć na pozostałym oleju, doprawić pieprzem oraz solą. Z garnka wyjąc łyżka cedzakową trochę groszku, a resztę zmiksować. Doprawić do smaku sola oraz pieprzem i gałką. Wlać śmietanę (2 łyżki odłożyć) i zagotować. Pokrojone grzyby oraz cały groszek rozłożyć do talerzy i zalać wrzącym kremem. Każdą porcję udekorować łyżeczką śmietany i oprószyć gałką.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrzybówZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: