ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegołopatka wieprzowa 500 gramówpieczarki 250 gramówcebula 1 sztukmarchewka 1 sztukpietruszka 1 sztukseler 0,5 sztukkasza gryczana 1 szklanekbulion warzywny 3 szklanekoliwa 4 łyżek stołowychczosnek 3 ząbkiliść laurowy 2 sztukziele angielskie 4 ziarnanatka pietruszki 2 łyżek stołowychpapryka mielona słodka według uznaniapapryka mielona ostra według uznaniakminek mielony według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Umyte, oczyszczone mięso pokroić w kostkę o boku 2 cm. Oczyszczone pieczarki pokroić w plasterki. Oczyszczoną cebulę posiekać. Marchewkę, pietruszkę oraz seler oczyścić i pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać oliwę i usmażyć na niej czosnek na brązowo, wyjąc i wyrzucić, a na czosnkowej oliwie podsmażyć mięso z cebula. Dodać pieczarki, warzywa, listki laurowe, ziele angielskie, paprykę, kminek, sól oraz pieprz do smaku. Smażyć 5 minut, mieszając, wsypać kaszę. Zalać bulionem i gotować na małym ogniu, aż mięso będzie miękkie i odparuje większość płynu. Posypać zieleniną.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrzybówPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: