ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czegoryż 250 gramówfasolka szparagowa 200 gramówbób 200 gramówgroszek konserwowy 200 gramówszparagi konserwowe 1 puszkabazylia - listki 0,5 szklanekcebula dymka 4 sztukocet winny 3 łyżek stołowycholiwa 7 łyżek stołowychmusztarda 1 łyżek deserowychczosnek 1 ząbkipieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Ugotować ryż, fasolkę szparagową i bób, osączyć. Oczyszczoną cebulkę pokroić w cienkie talarki i na krótko wrzucić do garnka z wrzątkiem, odcedzić i przelać zimną wodą, osączyć. Fasolkę i osączone szparagi pokroić na 2,5 cm kawałki, a bób obrać z łupinek. Do dużej miski włożyć zimny ryż i warzywa, dodać cebulę i grubo posiekana bazylię, wymieszać.Sos: w zakręconym słoiczku wymieszać oliwę z octem, musztardą, rozdrobnionym czosnkiem oraz odrobiną soli i pieprzu.Sosem polać sałatkę i wymieszać, ewentualnie doprawić solą oraz pieprzem. Przykryć i wstawić na 3,5 h do lodówki. Podawać z salami lub serem kozim.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: