Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
ryż 250 gramów
fasolka szparagowa 200 gramów
bób 200 gramów
groszek konserwowy 200 gramów
szparagi konserwowe 1 puszka
bazylia - listki 0,5 szklanek
cebula dymka 4 sztuk
ocet winny 3 łyżek stołowych
oliwa 7 łyżek stołowych
musztarda 1 łyżek deserowych
czosnek 1 ząbki
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Ugotować
ryż,
fasolkę szparagową i
bób, osączyć. Oczyszczoną
cebulkę pokroić w cienkie talarki i na krótko wrzucić do garnka z wrzątkiem, odcedzić i przelać zimną
wodą, osączyć.
Fasolkę i osączone
szparagi pokroić na 2,5 cm kawałki, a
bób obrać z łupinek. Do dużej miski włożyć zimny
ryż i warzywa, dodać
cebulę i grubo posiekana
bazylię, wymieszać.Sos: w zakręconym słoiczku wymieszać
oliwę z
octem,
musztardą, rozdrobnionym
czosnkiem oraz odrobiną
soli i
pieprzu.Sosem polać
sałatkę i wymieszać, ewentualnie doprawić
solą oraz
pieprzem. Przykryć i wstawić na 3,5 h do lodówki. Podawać z
salami lub
serem kozim.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: