ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoziemniaki 600 gramówpapryka czerwona 1 sztukpapryka żółta 1 sztukcukinia 1 sztukcebula 1 sztukczosnek 2 ząbkibulion warzywny 1 szklanekprzecier pomidorowy 1 szklanekjagurt naturalny 1 szklanekser żółty 50 gramówmozzarella 100 gramówbazylia 1 pęczekoliwa 1 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone ziemniaki pokroić na dość cienkie plastry. Umyta cukinie tez pokroić w plasterki. Oczyszczona paprykę pokroić w duże kawałki, a oczyszczony czosnek oraz cebulę posiekać i podsmażyć na oliwie. Dodać ziemniaki, cukinie, papryki oraz posiekana bazylię. Mieszając, smażyć kilka minut. Dodać przecier oraz bulion, mieszając, doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Gotować pod przykryciem 30 minut na małym ogniu. Całość przełożyć do naczynia żaroodpornego i polać jogurtem wymieszanym ze startym żółtym serem. Całość posypać pokrojona na kawałki mozzarellą. Piec 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Jarzyny i Pasztety weg.Kuchnia PolskaPotrawy z seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: