ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegocebula 2 sztukczosnek 4 ząbkioliwa według uznaniasos pomidorowy 1 porcjabazylia 1 pęczekoregano 1 pęczekmięso mielone wołowe 250 gramówpapryka żółta 1 sztukpapryka czerwona 1 sztukcukinia 0,5 sztukpłaty lazanii 1 porcjaser żółty 150 gramówpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną cebulę oraz czosnek posiekać i zeszklić na oliwie. Dodać sos pomidorowy, sól oraz pieprz do smaku i dusić 15 minut. Dodać posiekane zioła. Do podsmażonego mięso dodać oczyszczone pokrojone papryki oraz cukinię i dusić 10 minut, a następnie połączyć z sosem.W osolonym wrzątku z blanszować płaty lazanii, osączyć. Trochę sosu wylać na dno żaroodpornego naczynia, przykryć płatami lazanii, na to warstwę sosu i tak do wyczerpania składników. Wierzch posypać startym serem. Piec 35 minut w 200 stopniach.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaPotrawy z MakaronemPotrawy z MięsaPotrawy z seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: