ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 1Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegocukinia 1 sztukpapryka żółta 1 sztukpapryka czerwona 1 sztukziemniaki (ugotowane)4 sztukmarchewka 1 sztukpor 1 sztukoliwa 3 łyżek stołowychcebula 1 sztukjogurt naturalny 1 szklanekjajka 4 sztukser żółty 100 gramównatka pietruszki według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną paprykę pokroić w kostkę. Umyta cukinie pokroić w ćwiartki. Oczyszczoną marchewkę przez kilka chwil gotować we wrzątku, wyjąć i pokroić w kostkę.Oczyszczony por oraz cebulę drobno posiekać. Warzywa smażyć 10 minut na oliwie, mieszając.Wymieszać jogurt z jajkami, połową startego sera oraz posiekana natka pietruszki. Pokrojone w plastry ziemniaki razem z warzywami przełożyć do żaroodpornego naczynia i zalać jajecznym jogurtem. Całość oprószyć sola oraz pieprzem i posypać resztą startego sera. Zapiekać ok. 20 minut w 180 stopniach.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Jarzyny i Pasztety weg.Kuchnia HiszpańskaPotrawy z JajPotrawy z seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: