ßßß
Inspiracja.3 łyżki oliwy1 cebula2 ziemniaki2 duże cukinie lub kilka mniejszych1 l bulionu warzywnego1 łyżka posiekanej bazyliisól pieprz do smakuCukinie obrać (chciałam żeby zupa miała bardziej zielonkawy kolor więc młodej cukinii z miękką skórką nie obierałam), wykroić z niej gniazda nasienne, pokroić je w kostkę. Tak samo postąpić z ziemniakami i cebulą.W rozgrzanym garnku roztopić masło. Dodać pokrojone warzywa. Podsmażać przez kilka minut na średnim ogniu, aż cebula się zeszkli. Dodać bulion, gotować do momentu, w którym ziemniaki będą miękkie. Pod koniec gotowania dodać świeżą bazylię. Zmiksować na gładką masę blenderem. Doprawić do smaku solą i pieprzem.Niedziela na Airshow w Radomiu- było na co popatrzeć. Był ktoś, podobało się?