ßßß
 
            
         Składniki:1 średniej wielkości cebula2 małe cukinie lub 1 duża1 marchewka3 średniej wielkości ziemniaki1 i 1/2 l. bulionu warzywnegosól, pieprz
Składniki:1 średniej wielkości cebula2 małe cukinie lub 1 duża1 marchewka3 średniej wielkości ziemniaki1 i 1/2 l. bulionu warzywnegosól, pieprz

 Etapy przygotowania:1. Cebulę, ziemniaki, cukinię i marchewkę obieramy i kroimy w kostkę, a następnie smażymy na patelni około 10 minut. W osobnym garnku przygotowujemy bulion i doprowadzamy go do wrzenia. Kiedy warzywa są już gotowe, przekładamy je do bulionu i tak wszystko razem gotujemy, aż warzywa nie zmiękną.2. Przygotowną zupę miksujemy za pomocą blendera na gładki krem (jeżeli wydaje nam się zbyt rzadka, możemy ją zagęścić 2 łyżkami mąki, rozpuszczonej w niewieliej ilości wody). Gotową zupę podajemy z grzankami i kleksem śmietany.
Etapy przygotowania:1. Cebulę, ziemniaki, cukinię i marchewkę obieramy i kroimy w kostkę, a następnie smażymy na patelni około 10 minut. W osobnym garnku przygotowujemy bulion i doprowadzamy go do wrzenia. Kiedy warzywa są już gotowe, przekładamy je do bulionu i tak wszystko razem gotujemy, aż warzywa nie zmiękną.2. Przygotowną zupę miksujemy za pomocą blendera na gładki krem (jeżeli wydaje nam się zbyt rzadka, możemy ją zagęścić 2 łyżkami mąki, rozpuszczonej w niewieliej ilości wody). Gotową zupę podajemy z grzankami i kleksem śmietany.

 Smacznego !!
Smacznego !!