ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegopierś indyka 1 kilogramówwiniak 1 łyżek stołowychmasło 100 gramówwieprzowina bez kości 300 gramówpieczarki 150 gramówjajka 2 sztukmleko 0,5 szklanekbułka 100 gramówmasło 1 łyżek stołowychwiniak 1 łyżek stołowychnatka pietruszki 1 łyżek stołowychimbir według uznaniagałka muszkatołowa według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Okrojona se skórki bułkę namoczyć w mleku. wieprzowinę zmielić razem z odciśniętą bułką. Oczyszczone pieczarki pokroić. Oczyszczoną, posiekana cebulę zeszklić na maśle, dodać pieczarki, posolić i dusić 10 minut. Wymieszać z masa mięsną, dodać winiak, żółtka i posiekana natkę, a na końcu pianę z białek ubita na sztywno. Wymieszać i doprawić sola oraz pieprzem.Opłukane, osuszone mięso indycze, naciąć tak, aby dało się rozłożyć na duży płat. Grubsze miejsca lekko rozbić. Oprószyć solą oraz pieprzem, posmarować nadzieniem, pozostawiając wolne brzegi. Zrulować i mocno owinąć bawełniana nicią. Posmarować grubo częścią masła i ułożyć w brytfannie na pozostałym maśle. piec 60 minut w 180 stopniach, często polewając wytwarzającym się sosem. W razie potrzeby podlać kilkoma łyżkami gorącej wody. Pod koniec skropić roladę brandy. podawać z ziemniakami i gotowanymi warzywami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrzybówPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: