ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegofilety z piersi indyka 6 sztukolej według uznaniapieczarki 10 sztukmąka 1 łyżek stołowychmleko 0,75 szklanekmasło 3 łyżek stołowychimbir 2 łyżek deserowychczosnek 1 ząbkiziele angielskie według uznanialiść laurowy 1 sztukpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Filety mięsne oprószyć solą oraz pieprzem, obsmażyć na oleju i zalać wrzącą wodą tak, aby tylko przykrywała mięso. Wrzucić kilka ziaren ziela i listek laurowy. Dusić 25 minut pod przykryciem. Oczyszczone pieczarki pokroić w plastry i zrumienić na oleju. Duszone mięso wyjąć na półmisek i trzymać w cieple. do wrzącego wywaru dodać czosnek, imbir oraz mleko i zagotować. Zasmażyć mięso z mąką, powoli wlać gorący wywar, mieszając, gotować, aż sos zgęstnieje. Mięso polać sosem i posypać pieczarkami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrzybówPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: