ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoziemniaki 1 kilogramówfilet z piersi indyka 400 gramówbrokuł 1 sztukpieczarki 250 gramówmarchewka 1 sztukcebula 1 sztukimbir (4 cm)1 sztukczosnek 2 ząbkimleko 0,5 litrówmasło 50 gramówmąka 2 łyżek stołowycholej 2 łyżek stołowychkumin według uznaniacurry według uznaniakolendra według uznaniachilli według uznaniasok z cytryny według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Wyszorowane ziemniaki ugotować na półtwardo. Obrane pokroić na ósemki. Oczyszczoną cebulę oraz czosnek posiekać. Pokrojone w kostkę mięso zrumienić na oleju razem z cebula i czosnkiem. Dodać oczyszczone, pokrojone w plasterki pieczarki, oczyszczoną, pokrojona w słupki marchew oraz oczyszczony, pokrojony w zapałkę imbir. Smażyć 4 minuty i wymieszać z ziemniakami. Oczyszczone różyczki brokułu włożyć na 3 minuty do lekko osolonego wrzątku, osączyć. Zawartość patelni przełożyć do formy do zapiekania, dodać różyczki brokułu. Masło rozpuścić w rondlu, oprószyć mąką, zasmażać na złoto i rozprowadzić wlewanym stopniowo mlekiem. Mieszając, zagotować, doprawić do smaku curry, kuminem, kolendrą, chilli, sokiem z cytryny, sola oraz pieprzem. Zapiekankę polać sosem i zapiekać 30 minut w 180 stopniach.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrzybówPotrawy z MięsaZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: