ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegopierś kurczaka 1 sztukkapusta pekińska 1 sztukgrzyby leśne według uznaniapapryka zielona 1 sztukpapryka żółta 1 sztukbulion 1 szklanekczosnek 2 ząbkicebula 1 sztukkoncentrat pomidorowy 1 łyżek stołowychmąka 1 łyżek stołowychliść laurowy 1 sztukziele angielskie według uznaniaolej według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone mięso, obsypać mąką, obsmażyć na rozgrzanym oleju i przełożyć na talerz, a na pozostałym tłuszczu podsmażyć oczyszczoną, pokrojoną w ćwiartki cebulę oraz rozdrobniony czosnek. Ostudzone mięso pokroić w kostkę, a wypłukane kilka sztuk grzybów - w cienkie paski i wrzucić do smażącej się cebuli, mieszając, dodać mięso, koncentrat pomidorowy, bulion ( może być z kostki), ziele angielskie oraz liść laurowy. Dusić razem 15 minut, dodać oczyszczoną, pokrojoną paprykę oraz poszatkowaną kapustę. Dusić do miękkości warzyw, mieszając, doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Uwagi:Grzyby leśne można zastąpić pieczarkami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrzybówPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: